Jag saknar dig - del 3.

Begravningen av farfar var sjukt jobbig, det var faktiskt en av de jobbigaste sakern jag gjort i mitt liv!
Men på ett sätt så var det skönt att vara på begravningen, om jag inte gått (som jag tänkte) hade jag ångrat mig djupt tror jag, eller jag vet det...

Begravningen var så vacker, den var otroligt vacker. Vit kista hade farfar och ovan kistan fanns rosor blandat med små vita blommor (som jag alltid glömmer namnet på) och allt var vackert.
Jag la en ros indviduellt på farfars kista och talade om för honom att jag älskar honom o att jag saknade honom redan. Jag tror han hörde mig, eller jag vet att han hörde mig för det kändes i hjärtat när jag stod där längst fram i kyrkan.

Jag saknar dig farfar varje dag, du kommer alltid vara den bästa!
Mina hemligheter har du tagit med dig ner i graven,
och där ska dom alltid vara.
Du & jag, farfar! <3




Den här låten ska jag ha på min begravning,
den är otroligt vacker.

Det hugger till i hjärtat varje gång jag hör denna sång..

Jag saknar dig - del 2.

Det var oktober 2002 allt hände. Döden tog min farfar - den ende jag hade.
Jag var bara 12 år men jag minns beskedet som igår och jag minns hur John tröstade mig som sin egen lillasyster. Tårarna rann och det slutade aldrig göra ont.
Det var den mest smärtsammaste dagen i mitt liv och det kändes som att jag tynade bort dag för dag efter farfars död. Dagarna gick och vi åkte ut till hans hus i Norrtälje där vi skulle samla ihop alla hans saker, ni som visste vem han var vet att han var en skrotsamlare! När jag klev upp på verandan brast det för mig och jag tvekade att gå in. Farmor tog min hand o höll den hårt som att hon sa "släpp aldrig taget om farfar" och vi steg in tillsammans i det nostalgiska huset.
Det första jag fick syn på var en tavla i vardagsrummet där det fanns två kort inramade - det var på mig och John (min kusin som är 3 år äldre). Vi var dom förstfödda barnbarnen.

Det gör ont i mig fortfarande.

Jag saknar dig - del 1.

Nu har det gått ett par år. Ett par år sedan jag blev halv. Jag saknar dig något enormt!
Du kommer aldrig tillbaka, jag kommer aldrig kunna krama dig igen. Aldrig någonsin - det gör så ont inom mig.


http://vrgjpl.files.wordpress.com/2007/10/en-rod.jpg

Hurt me.

Jag försöker vara alla till lags - det är den jag är.
Men jag lyckas inte alltid att vara alla till lags, för att jag prioriterar det jag vill mest. Det jag älskar.
Jag får käftsmällar och efterhängande glåpord efter mig varje dag som etsats fast i mitt huvud, och min glädje försvinner sakta varje dag.
Snart har jag ingen luft och det kommer bli svårt att koncentrera mig.

Jag har insett vilka som är mina riktiga vänner.
Och ibland är jag faktiskt förvånad men jävligt glad över dem överraskningarna.


Hur fick jag dig att älska mig?

Jag kan inte sova. Jag har skrivit nästan två sidor i word på en halvtimme. Jag har liksom skrivit oavbrutet - orden bara flödar. På så vis vet jag inte vad det ska betyda, jag vet inte vad som pågår i mitt huvud just nu. Jag vet bara inte.


Du var aldrig rädd
För dom som kallat mig "En skada redan skedd"
Du är musiken och Ziggy han förstod
Att jag som alltid varit stum behövde ord
Jag som tvekat, jag som aldrig vågat tro
Att jag har nånting så obegripligt stort

Ett under att du ser mig
Att du fortfarande ser mig
Ett under att du ser mig
Som någon som kan ge dig nånting
Som får dig att vilja vara min

Att du vill vara min
Att du vill vara min

Rosa Bandet

Man ser det överallt, det lilla rosa bandet som pryder jackor, dyker upp på flingpakten och i tv-rutan och att den färgar Globen rosa - Den rosa färgen som symboliserar "Rosa Bandet-kampanjen".


För sjätte året i rad driver Cancerfonden sin Rosa Bandet-kampanj som pågår under hela oktober ut - då det börjar med att globen förvandlas till rosa och att tv3 har det rosa bandet fastklistrat vid sin ikon i tv-rutan och på reklamskyltar. Kampanjen avslutas med en Rosa Bandet-gala i Globen som sänds den 28 oktober på tv3, där bland annat artister uppträder och där man själv kan skänka en summa pengar.


Jag köpte ett Rosa Band för bara ett år sedan, under samma månad som jag fick reda på att jag blev involverad i ett cancerfall - det var min mormor.

Cancer, ordet kom som en våg och den gav mig en kallsup, jag kände hur en klump av rädsla växte inuti mig. "Nej, det kan inte vara sant... inte min mormor." Det var tankarna under några dagar efter beskedet. Jag grät och jag var förbannad, inte på mormor direkt eftersom hon inte rökte eller drack alkohol och hon motionerar ju nästan varje dag.

Jag ville bara inte att Cancern skulle få förstöra min mormor som är en av de 7000 andra kvinnor som drabbas av cancern varje år.


Beskedet om Cancern gjorde mig nästan desperat att springa ner till apoteket bara för att köpa ett rosa band för att på ett sätt må psykiskt bättre. Att jag hade skänkt pengar till forskningen och att jag i hopp om att deras utvecklig skulle gå snabbare framåt så att läkarna kunde ta bort cancern från min mormor dagen därpå.

I kassan på apoteket la jag fram min tjugolapp och köpte ett fint rosa band som skulle pryda min jacka. En liten del av mig blev lättare - men fortfarande ville jag så gärna hjälpa min mormor till att bli frisk.

För när min mamma berättade det som hade drabbat mormor förändrades min tidsuppfattning - att man inte har allting för alltid, att på en bråkdels sekund kan allt försvinna.

Jag kom upp till ytan och förstod att jag skulle ta vara på den tid jag har kvar med mina nära och kära, innan det kan vara försent.


Idag har min mormor bekämpat cancern och hon blev inte en av de 1500 kvinnorna som dör i cancern årligen, men vägen dit har inte alltid varit lätt.

Varje år i oktober när globen lyser rosa tänker jag på min mormor extra mycket efter vad hon gått igenom.

Ett Rosa Band kostar bara 20 kronor och dom kan man köpa bland annat på ICA och Apoteket och på många andra ställen.

Köp ett Rosa Band - ge ditt stöd till bröstcancerforskningen!


Hyllningsinlägg :)

Grattis på 18årsdagen älskade vän!
Nu äntligen är du STOR NOG att köpa cigg, 3,5or och gå på krogen (i alla fall vissa!)
Såhär kommer hon att se ut på fredag - då ska vi allt supa ner henne. Mohaha! ;)
Jag älskar dig Sandra. <3



 Men även denna fina dam som fyllde 18 den 7/10 <3



Min älsklingselin har blivit sjuker - precis som jag. ;(
Tycker så oerhört synd om henne och jag saknar henne ju.
Blir varm i hela kroppen när jag ser denna underbara bild - tycker den är superduperfin! <3



Jag vill ha den vackra vita vintern!

Nu två månader in på höstterminen ser jag hur de fallande löven dansar vackert i piruetter ute på skolgården med vinden som sin danspartner och hur solen är deras strålkastare.

På ett sätt tycker jag om hösten, att de dessa vackra färger och känna den uppfriskande luften som får lungorna att vakna till liv. Men det är inte de jag längtar efter när sommaren är slut, utan det är vintern. Den vackra vita vintern.
Jag känner sakta hur höstvinden letar sig in i varenda litet hål i mina kläder. Jag tar på mig allt flera lager med kläder, men ändå känner jag hur höstvinden blåser igenom mig. Det är då mitt undermedvetande påminner mig att jag vill ha vintern.


Jag längtar till den första snön ska falla i år. Det känns alltid som att det händer något speciellt vid det tillfället när man ser den första snön faller.


Sjuk - jag blir aldrig bra.

Jag är sjuk - det känns fan inte bra alls. Det var riktigt länge sedan jag var såhär sjuk, alltså jättesjuk. Jag har varit hemma sedan i måndags och verkligen mått piss dygnet runt!
Jag vill verkligen inte vara sjuk längre.

Kan någon komma med mirakelmedicin eftersom läkaren säger att jag bara ska vara hemma och vila - som jag gjort allt för länge tycker jag.

jag saknar mamma, pappa,
dennis och mattias!

rätt så mycket faktiskt. :(

Så be aldrig om ursäkt igen, äntligen sätter du själv dina gränser.

" Så håll ditt huvud högt,
för jag älskar allt du gör!
 

Så håll ditt huvud högt
det är allt jag kan begära. "

- jag längtar tills den låten kommer ut. & jag ska nog köpa boxen med alla dessa underbara låtar och bonuslåtar.

Igår var det brandövning här på skolan och ni som känner mig väl så ÄLSKAR ju jag brannmän! När jag sprang till entren när vi fick tillstånd att gå in igen så stod det en klunga med brannmän (snygga var dom oxå!) och när dom tittade på mig så försökte dom nästan förföra mig med blicken som sa "Kom Jenny, vi ska rädda dig!". Så jag blev helt såld!

Min älskling har igår inköpt hajar! Ja, hajar... Det låter sjukt va? Men så ere och dom är jättevackra faktiskt trott eller ej. Det är paroonhajar och just nu är dom bara 30-40 cm stora och dom är fyra stycken. Jonas är en projektmänniska och han har alltid velat haft paroonhajar så nu gick hans dröm i uppfyllelse. Men problemet är att dom blir 275 cm långa!


Foto: Kjell Fohrman

RSS 2.0